ÄGARE

Ända sedan 1969 har Petro-gruppen varit privatägt av en av världens ledande skeppsredare, familjen Olsson. Förutom Petro är de även ägare till Stena koncernen. Denna stabila plattform har möjliggjort en framgångsrik affärsstrategi och långsiktiga samarbeten med våra kunder. Affärspartners ser oss som en stabil och pålitlig leverantör som erbjuder kundanpassade och ekonomiska lösningar.

Från och med 1 februari 2018 övergick ägandet till det belgiska företaget VYNCKE NV, som i mer än hundra år varit synonymt med högkvalitativa förbränninganläggningar för biomassa. Genom förvärvet av PetroBio utökar de sin portfölj av möjliga lösningar för kundernas energibehov.

Till dags dato har VYNCKE levererat biobränslebaserade anläggningar till 85 länder. Hjärtat i deras leveranser är den egenutvecklade trappstegsrostern. PetroBio kommer att fortsätta som ett fristående systerbolag i samma bolagsgrupp som VYNCKE NV.

”Vi hälsar PetroBio välkommen in i familjen av VYNCKE-bolag och ser fram mot att kunna ta del av deras brännarexpertis. Härigenom tillför vi en viktig dimension i vårt totala kunderbjudande”, menar Dieter Vyncke, delägare och VD.