Automationsingenjör

13 augusti 2018

Välkommen till det mest spännande företaget i Sverige när det gäller att jobba med förbränningsteknik. Vi söker ingenjörer för elkonstruktion och programmering av automationsutrustning.

Företaget Petro Bio AB är ett specialistföretag inom förbränningsteknik. Kärnprodukten kring vår verksamhet är våra brännare. Vår affärsidé är att leverera kundanpassade förbränningstekniska lösningar till fjärrvärmeföretag samt tillverkningsindustrin med behov av färdig värme/ånga.

Vi levererar både anläggningar i liten och stor skala. Det kan vara allt från en enkel styrning av en brännare till en sopförbränningsanläggning, till en hel pannanläggning inkluderande panna och pulverbrännarleverans. Då utökas leveransomfattningen av automationsutrustningen med mycket styrning av kringliggande system för bränslehantering, pannsystem samt rökgassystem.

Vi är ett företag med 35 anställda och vi arbetar tillsammans i en platt organisation med korta beslutsvägar. Företaget grundades 1964 och har sedan starten varit det ledande företaget i Sverige med leveranser av brännare.

Vi erbjuder ett fritt och ansvarsfullt arbete i team av engagerade och skickliga medarbetare samt goda utvecklingsmöjligheter i en spännande och internationell bransch.

Arbetsuppgifter

Som automationsingenjör hos Petro Bio AB arbetar du med elkonstruktion och programmering i olika projekt inom förbränningsteknik. Vi är ett tätt samarbetande team så man följer ofta hela affären från offertstadiet till färdig anläggning. Till din hjälp har du övrig teknisk personal på företaget. Allt från process designer, mekaniska konstruktörer samt övriga automationsingenjörer.

Ditt arbete omfattar:

• Delprojektledning inom automationsdelen av projekten. Det innebär att du är med i projektteamet och är ansvarig för automationskonceptet i projektet. Du rapporterar till projektledaren hur projektet fortlöper ur ett automationstekniskt perspektiv.

• Vara försäljningsavdelningen behjälplig med framtagande av automationslösningar samt priser på dessa system.

• Konstruktion/Cad-ritning av automationsystem.

• Beställning/upphandling av apparatskåpsystemen.

• Programmering av industriella styrsystem. Vi arbetar främst med fabrikaten Siemens och ABB. Vi jobbar i systemen Simatic Manager/TIA Portal samt Compact Control Builder. Det är ett stort plus om du har kunskap av DCS system som PCS7 samt ABB xA800.

• Programmering av HMI och Citect SCADA system.

• Framtagande av funktionsbeskrivningar.

• FAT tester av våra leveranser på vår verkstad.

• Driftsättning hos kund

Räkna med 40 resdagar om året.

Utbildning/Erfarenhet

Vi söker dig som antingen har arbetat med både PLC-programmering och elkonstruktion under ett par år och som vill arbeta nära tekniken eller dig som nyligen examinerats från en högskoleutbildning och som är intresserad av att skaffa dig en bred kompetens som elkonstruktör och programmerare.

För att samarbetet med våra kunder skall fungera behöver du tala och skriva svenska obehindrat.

Vi levererar även systemlösningar utomlands vilket innebär att bra kunskaper i engelska, både i tal och i skrift, är ett krav.

Vidare ska du ha mycket god datavana, ha kunskaper inom elområdet samt inneha B-körkort.

Din profil

Som person är du strukturerad och noggrann. Eftersom att delar av arbetet sker ute på anläggningar tillsammans med våra kunder krävs det dessutom att du är ansvarsfull och serviceinriktad. Utöver det läggs stor vikt vid personliga egenskaper så som god samarbetsförmåga och prestigelöshet. Ett stort teknikintresse och en yrkesstolthet är något som vi ser som självklart hos dig.

Placeringsort

Göteborg

Ansökan

Din ansökan skall bestå av ett personligt brev och CV.

Ansök snarast då urval och intervjuer sker löpande.

Vi ser fram emot din ansökan, senast 2018-02-28. Skicka den till conny.olsson@petrobio.se

Anställningsform: Heltid, Tillsvidareanställning


Har du frågor kontakta vår avdelningschef Teknik:

Conny OlssonChef Teknik031-335 4977